Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Οι ανώτεροι προσφέρουν στο συλλογικό καλό


την υιοθετούσαμε όλοι η ζωή θα ήταν πολύ καλύτερη αλλά δεν είναι.
Και δεν είναι,  γιατί οι άνθρωποι που πιστεύουν στον συνάνθρωπο,το σέβονται  και στην ρήση αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτό είναι λιγότεροι.Μερικοί μοναχικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που σκέφτονται προγραμματίζουν και ασχολούνται με την πνευματική τους ανέλιξη,είναι εκείνοι που ενώ πληγώνονται από πολλά πισώπλατα χτυπήματα βγάζουν τα βέλη τους και συνεχίζουν , συνεχίζουν  το έργο τους και ας πονούν οι πληγές τους.Τα βέλη είναι πολλά, και προέρχονται από εκείνους που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από τον εαυτό τους παρατηρούν το πολύ την σκιά τους έως εκεί, είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θέλουν και απαιτούν οι άλλοι να τους υπηρετούν έχουν ένα τεράστιο ενισχυμένο ΕΓΩ!! Αλλά όπως είπε και ο Αισταϊν  Όσο λιγότερη η γνώση τόσο μεγάλο το ΕΓΩ όσο περισσότερη η γνώση τόσο μικρότερο το εγώ. Οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που είναι αθόρυβοι παρότι όσα κάνουν και προσφέρουν έχουν πολύ και ειδικό βάρος. Οι άλλοι είναι σαν τα άδεια βαρέλια που κάνουν περισσότερο θόρυβο από τα γεμάτα. Επίσης μπορεί κανείς να τους παρομοιάσει με τον χαλασμένο τροχό γιατί αυτός θα προξενήσει το ατύχημα η και το δυστύχημα! Πάνω από όλα θέλουν να έχουν δίκιο ,και δε έχει καθόλου σημασία αν έχουν η όχι,ξέρουν μόνα ότι πάντα  δικαιούνται και δεν δέχονται υποχρεώσεις ..Και αν προσφέρουν το παραμικρό πρέπει να κάνεις υποκλίσεις και αλίμονο αν τους αρνηθείς και κάτι.Υπάρχουν και εκείνοι που είναι παντελώς αδιάφοροι μια άλλη κατηγορία και εκείνοι μένουν και εμμένουν στις προσκολλήσεις τους ,πιστεύοντας απλώς ότι η ζωή είναι άδικοι με εκείνους και δεν μπορούν να κάνουν κάτι εκείνοι ,η να σκεφτούν κάτι άλλο .Πρέπει άλλοι να αποφασίζουν για την ζωή τους .Εκείνοι οι άνθρωποι που θαυμάζω πάρα πολύ νομίζω ότι αξίζουν πολλά !!Είναι εκείνοι Οι άνθρωποι που εγώ τους θεωρώ ολοκληρωμένους ,εσωτερικά, πνευματικά και ψυχολογικά.  Και εδώ είναι που θα δανειστώ μια ωραία  φράση... Θα συμπληρώσω αυτή την ωραία   φράση που την άκουσα σε μια εκπομπή των  Φρυκτωριών,  νυχτερινή εκπομπή που υπάρχει και  στο  You tube, από τον καλεσμένο τους ενα βράδυ τον κύριο  Διαμαντάρα Ελευθέριο
 «Οι εραστές της γνώσης , οι αναζητητές της αλήθειας και του φωτός ,δεν έπαψαν και ούτε θα πάψουν να υπάρχουν.» είναι ακούραστοι αναζητητές!!
 Είναι εκείνοι που συλλέγουν γνώση και εμπειρία αλλά δεν την κρατούν για τον εαυτό τους ,είναι εκείνοι που θέλουν να δώσουν βοήθεια χαρά και να βλέπουν και τους άλλους ανθρώπους υγιείς και  χαρούμενους.
Κατερίνα Κατσάτου 
Ενεργειακή ψυχολογία -ψυχοθεραπεία 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιγα απο τα ερασιτεχνικά έργα μου

  Λιγο χρώμα σε καμβά ενεργοποιεί την χαρά της δημιουργίας!