Για την υγεία την μακροζωία την ευζωία
Για την υγεία την μακροζωία την ευζωία
Λίγα  λόγια από εμένα για μια καλύτερη ζωή,
Ποιές είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να ζούμε καλά.
Ένα μεγάλο μέρος της καλής υγείας οφείλεται στην διατροφή.
«Η τροφή σου το φάρμακο σου, και το φάρμακο σου η τροφή σου.»
 Έλεγε πολύ σοφά ο Ιπποκράτης, και φυσικά αναφερόταν σε φυτική, χορτοφαγική διατροφή.
Πολλοί πνευματικοί άνθρωποι για λόγους ευαισθησίας, ενσυναίσθησης και αγάπης στα ζώα σταματούν να τρώνε κρέας. Γιατί κατανοούν τους  δυο βασικούς λόγους, Για την πραγματική ουσιαστική αγάπη στα ζώα, αλλά και αγάπη του εαυτού! Σώζει  ζώα αν σταματά να καταναλώνει κρέας ό άνθρωπος. Και ο άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του αγαπάει και όλα τα άλλα πλάσματα που αναπνέουν έχουν φωνή ίσως όχι λόγο, αλλά φωνή έχουν, κραυγή έχουν, βογκούν όταν πονούν. Σε κοιτούν με ευγνωμοσύνη όταν τα βοηθάς. Έχουν ζωτικά όργανα, τις ίδιες λειτουργίες στον οργανισμό, αισθητήρια όργανα, μάτια  αυτιά, αφή, γεύση, όσφρηση, και τις ίδιες ανάγκες τις βασικές όπως του ανθρώπου, για αγάπη, τροφή, νερό, φως, δροσιά, ζέστη κ.α. Αισθάνονται και τον πόνο από την κακοποίηση και τον βασανιστικό τρόπο ζωής τους που μέσα σε αιχμαλωσία με τραγικές συνθήκες κανείς μας δεν τολμά ούτε να φανταστεί. Όταν σφαγιάζονται υποφέρουν από βασανιστικό φόβο  επειδή αισθάνονται τον μαρτυρικό θάνατο που τα περιμένει, ακόμα και γιατί σκοτώνει ο άνθρωπος τα μωρά του μπροστά στα μάτια της μάνας για το κρέας του και επειδή το γάλα της  πρέπει να δοθεί στον άνθρωπο. Το γάλα είναι κρέας σε υγρή μορφή. Μην υποτιμούμε το κακό που κάνει στην υγεία και δη στην οστεοπόρωση, άνθρωπος είναι το μόνο θηλαστικό που συνεχίζει να πίνει γάλα μετά το πέρας της διάρκειας του θηλασμού.
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν κρέας δυστυχώς δεν γνωρίζουν τι έγκλημα κάνουν εις βάρος της υγείας τους. Κρέας ψημένο στα κάρβουνα είναι σαν να καπνίζεις πάρα πολλά τσιγάρα μαζί. Πίεση, χοληστερίνη, καρδιοπάθειες, καρκίνος, και πολλές  άλλες ασθένειες οφείλονται στην κατανάλωση του κρέατος. Τα κοτόπουλα που τρώει ο σημερινός άνθρωπος μεγαλώνουν σε ένα μήνα με ορμόνες.
Ο  φιλόσοφος  Πυθαγόρας, ο οποίος μαζί με τους ακολούθους του απείχε από το κρέας κατά τον 6ο αιώνα
Αν τα σφαγεία είχαν τζάμια κανείς δεν θα έτρωγε κρέας
«(Λέει ο Κύριος): «Προσφέρατε σε θυσία τόσα πρόβατα και βοοειδή, μα δεν Μου δίνει ευχαρίστηση το αίμα των δαμαλιών, των προβάτων και των κατσικιών. Όταν εσείς σηκώνετε τα χέρια, Εγώ παίρνω τα μάτια από πάνω σας και όταν προσεύχεστε δεν σας ακούω, γιατί τα χέρια σας είναι γεμάτα αίματα»
Ησαΐας (1.5)... 
«Οφείλουμε να δείξουμε στα ζώα μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια για πολλούς λόγους. Αλλά πάνω απ’ όλα επειδή έχουμε την ίδια καταγωγή» Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος... 

«Μην κάνεις στους άλλους αυτό, που δεν θέλεις να κάνουν σ΄ εσένα» Καινή Διαθήκη, Ιησούς Χριστός…... 


 Το γνωστό Φου-γκρα που το τρώνε σαν γεύμα πολυτελείας
Το "φουά γκρα" (από τα γαλλικά "foie gras" = "παχύ ήπαρ" ή "παχουλό" ήπαρ) είναι λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας. Αποτελεί γαστρονομική παράδοση της γαλλικής κουζίνας.Παρασκευάζεται σε ελεγχόμενες εκτροφές όπου τα ζώα διατρέφονται υπερβολικά και με τη βία προκειμένου να αποθηκεύσουν λίπος στο συκώτι τους. Η τεχνική παρασκευής του φουά γκρα πρωτο-εμφανίστηκε το 2.500 π.χ., όταν οι Αιγύπτιοι παρατήρησαν πως οι μεταναστευτικές χήνες είχαν την ικανότητα αποθήκευσης λίπους στο ήπαρ τους, ως προετοιμασία για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Η γεύση του συκωτιού των πτηνών αυτών κρίθηκε εξαιρετική και έτσι αποφάσισαν να αναπαραγάγουν τεχνητά το φαινόμενο, παχαίνοντας χήνες με σύκα και καρπούς.
Πάπια η οποία ταΐζεται με καθετήρα καλαμπόκι ώστε να παχύνει το συκώτι της, για την παραγωγή φουά- γκρα.Η εκτροφή φουά -γκρα αντιμετωπίζει έντονη κριτική διεθνώς, καθώς θεωρείται πως παραβιάζει τις ορθές τακτικές εκτροφής των ζώων.
Πηγή- Βικιπαίδεια,
Μια μικρή διδακτική ιστοριούλα
Το κολιμπρί
Σε ένα δάσος είχε  μια  μεγάλη πυρκαγιά και όλα τα πλάσματα κάθονταν ακίνητα και τρομαγμένα. Αλλά ένα τόσο δα μικρό κολύμπι έτρεχε βιαστικό και έριχνε όσο νερό μπορούσε με το μικροσκοπικό ράμφος του. Οι άλλοι τον περιγελούσαν και το κορόιδευαν λέγοντας του Τί νομίζεις ότι κάνεις εκεί? Θα καταφέρεις να σβήσεις την πυρκαγιά με τις σταγόνες τόσο ανόητο είσαι? Και εκείνο με όλη την σεμνότητα του και την σοφία του απάντησε .''Κάνω ότι μου αναλογεί'' Αν και εσείς όλοι που κάθεστε βάζατε τις δικές σταγόνες τότε τώρα θα είχαμε σβήσει την φωτιά .Εγώ κάνω αυτό που μου αναλογεί.
Αυτή η μικρή σύντομη ιστοριούλα εμένα με έχει ενεργοποιήσει πολλές φορές παρόλο που βλέπω πολλούς ανθρώπους να είναι σε αεργία. Και συνεχίζω να κάνω αυτό που μου αναλογεί. Να εργάζομαι, να δημιουργώ, να προσφέρω, στον εαυτό μου, αλλά οπωσδήποτε  και στο κοινωνικό καλό .Έτσι και με την αγάπη μου στα ζώα δεν περίμενα να τα αγαπήσουν όλοι για να δείξω έμπρακτα την αγάπη μου σε αυτά , απέχοντας από την κρεοφαγία αλλά και την διαμαρτυρία μου. Εγώ σταμάτησα να τρώω για λόγους ηθικούς αλλά με αντάμειψε αυτή η αλλαγή γιατί  με ωφέλησε πάρα πολύ στην υγεία μου.
Θα  προσθέσω και κάτι ακόμα που θεωρώ ότι είναι σημαντικό. Αν κάποιο  άτομο πάσχει από θλίψη,  συναισθηματικά αλλά και ψυχολογικά ,ακόμα και σε κατάθλιψη να βρίσκεται και θέλει ,πάνω από όλα αυτό ,να θέλει!!!!Τότε μέσα στις προτάσεις μου είναι να ξεκινήσει μια  vegan διατροφή για λίγο. Μια αποτοξίνωση. Επίσης οι άνθρωποι όταν  δεν αισθάνονται καλά επιθυμούν ζάχαρη και αμυλούχες τροφές. Επίσης οι πολύ θυμωμένοι άνθρωποι επιθυμούν περισσότερο το κρέας. Αυτό δεν αποτελεί την προϋπόθεση μια καλής υγείας για δυο λόγους ο ένας είναι το δηλητήριο του θυμού και άλλος τα δηλητήρια  από την ζωική τροφή.
Η τροφή σχετίζεται άμεσα με τα συναισθήματα μας.
Υπάρχουν οι υπερφάγοι,  οι βουλιμικοί,  άτομα με νευρική ανορεξία, το φαγητό έχει πολλές μορφές εξάρτησης και εθισμού. Εθισμοί δεν είναι μόνο  τα τυχερά παιχνίδια το αλκοόλ τα ναρκωτικά οι ουσίες.  Έτσι προτείνω μια καλή αποτοξίνωση για αρχή. Μια αυτοπαρατήρηση  στην καθημερινότητα σας .Να ρωτάτε τους εαυτούς σας γιατί είπαν κάτι άσχημο αφού δεν το ήθελε ,γιατί είπε όχι, ενώ ήθελε να πει ναι. Μην αυτοκατακρίνεστε κάντε αυτοπαρατήρηση αποδεχτείτε τα λάθη γιατί είναι ανθρώπινα αλλά μην συνεχίσετε να τα κάνετε, και για να σταματήσετε να τα κάνετε μιλήστε με αυτόν τον άνθρωπο που υπάρχει μέσα σας που τον έχετε παραμελήσει δεν τον ακούτε πλέον ,και εκείνο το πλάσμα υπάρχει και νοιώθει δυστυχισμένο γιατί νοιώθει μοναξιά απόρριψη εγκατάλειψη εκείνο το πλάσμα είναι ο εαυτός σας .
Ξεκινήστε να του δείχνετε αγάπη, αναγνώριση  και αποδοχή και ακούστε τι έχει να σας πει και τότε θα σταματήσουν οι επιθυμίες που μοιάζουν εθισμοί.
Δυο είναι τα βασικά συναισθήματα Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΦΌΒΟΣ

Η ΑΓΆΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΉ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΛΛΑ ΜΌΝΟ ΑΝ ΤΗΝ   ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΎΜΕ .
ΑΣ ΕΚΤΙΜΟΎΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ.


Οι βασικές προϋποθέσεις της μακροζωίας αλλά και της ευζωίας .
Μακριά από σχέσεις «δηλητήρια» που παράγουν συχνά αρνητικά συναισθήματα.
Οι όμορφες σχέσεις στην ζωή του ανθρώπου που τρέφονται ανανεώνονται με την αγάπη την ενσυναίσθηση την καλή προαίρεση. Σχέσεις προσωπικές οικογενειακές φιλικές επαγγελματικές.
Διασκέδαση, αλλά κυρίως ψυχαγωγία, διαρκής πνευματική καλλιέργεια  γιατί χωρίς αυτή δεν θα διαρκεί η ευχαρίστηση
Άσκηση καθημερινά αν δεν μπορείτε τα γυμναστήρια η τα δεσμευτικά ωράρια είσαστε ελεύθερο άτομο περπατήστε κάθε μέρα περισσότερο από μισή ώρα και λιγότερο από μια. Εξοπλιστείτε μα άνετα ρούχα και οπωσδήποτε τα πιο κατάλληλα παπούτσια και βγείτε έξω αν έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε δρόμους που βρίσκονται πιο κοντά στην φύση είναι ιδανικά. Οι πεζοπορία στους δρόμους της πόλης μειώνει σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη για τους πνεύμονες μας. Οι υπερβολές δεν χρειάζονται καταπονούν τον άνθρωπο κάντε αυτό που μπορείτε αν  δεν έχετε αρχίσει το είδος της άσκησης που θα σας άρεσε ξεκινήστε με κάποια βασικά. Πρώτον τη  υπόσχεση που θα κρατήσει για πάντα, και δεύτερον ξεκινήστε σιγά, σιγά με μικρή χρονική διάρκεια αλλά  θα αυξάνεται σταδιακά. Περισσότερη 'άσκηση λιγότερα φάρμακα. Επιπλέον βοηθάει και στην κακή ψυχολογία στην οποία ο νευροδιαβιβαστής σερετονίνη. βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, και η άσκηση κυρίως το περπάτημα αλλά και άλλες μορφές όπως ο χορός, γενικά ότι σας ευχαριστεί παράλληλα , είναι πολύ περισσότερο ωφέλιμο και αποτελεσματικό. σ. σ ( Η σεροτονίνη είναι η χημική ουσία που ηρεμεί το σώμα μας. Σημαντικές ποσότητες σεροτονίνης ανευρίσκονται στο ανώτερο εγκεφαλικό στέλεχος και ιδιαίτερα στη γέφυρα και τον προμήκη μυελό.)
Εργαστείτε για το Κοινωνικό καλό, η υπηρεσία σε συλλογικό επίπεδο είναι μεγάλης σημασία και αξίας ,χωρίς να παραμελήσετε την  ατομικές  σας  δραστηριότητες.
Διατροφή
Αυξήστε τις αλκαλικές τροφές με την βοήθεια της ωμοφαγίας.  Υπάρχουν πολλές εκπομπές και βίντεο στο διαδίκτυο που μπορείτε να ενημερωθείτε και από την ζώνη «οίκο ζην » από το Kontra chanel κάθε μέρα 7- 8 του Κωνσταντίνου Παπανικόλα ο οποίος έχει γράψει πολύτιμα βιβλία σχετικά με την αξία της τροφής  στην υγεία. Υπάρχει άφθονο υλικό ενημέρωσης και όποιος ενδιαφέρεται βρίσκει.

Νερό
Το νερό είναι βασικό για τον οργανισμό χρειάζεται να μάθετε να πίνετε πολύ νερό αλλά και καλό νερό.
Μνησιακία
Ελευθερωθείτε από συναισθήματα παλιού μίσους ,αλλά ακόμα και αυτό που δημιουργήθηκε πριν από λίγο., επεξεργαστείτε τα συναισθήματα σας αναζητήστε και τις δικές  σας ευθύνες σε μια σύγκρουση. Αλλά ακόμα και αν δεν ευθύνεστε καθόλου χρειάζεται να το θεραπευτείτε από  αυτό το συναίσθημα ,γιατί αυτό το συναίσθημα είναι θανατηφόρο για εκείνον που το αισθάνεται. Και γιατί από την άλλη μπορεί να γίνει και ένα θαυμάσιο δώρο. Δώρο διότι αν κάποιος αποφασίσει να ελευθερωθεί από αυτό τότε θα γνωρίσει το μεγαλείο της συγχώρεσης!!!
 Ο θυμός είναι ένα δηλητήριο που πίνουμε εμείς και περιμένουμε να πεθάνει ό άλλος
Λάο Τσε
Μουσική
Μην ακούτε οτιδήποτε! Η μουσική είναι η  παγκόσμια γλώσσα, είναι τέχνη, και ως τέτοια περιέχει μόνο καλά  ερεθίσματα. Προσέξτε τι ακούτε !!!Οι ήχοι έχουν μεγάλη επίδραση στο συμπαθητικό, παρασυμπαθητικό, και ανοσολογικό μας σύστημα.  Η μουσική είναι και θεραπευτικό μέσο αλλά μπορεί και να δημιουργήσει πρόβλημα.
Στόχοι όνειρα σχέδια
Ακλουθείτε μια τακτική στόχων στην ζωή σας μην ξεφεύγετε από την προσπάθεια να τους επιτύχετε. Ξεκινήστε  νέα όνειρα !!ΤΩΡΑ!!Δεν έχει σημασία που βρίσκεστε και τι έχετε στα χέρια σας. Από όπου και αν βρίσκεστε και με ότι έχετε. Ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα πρώτο χιλιόμετρο.
Πετάξτε τα παλιά Μην κρατάτε παλιά πράγματα στο σπίτι σας αλλά   και στην καρδιά σας. Αδειάστε και τα δύο από τα περιττά κάντε χώρο για να 'έρθουν καινούργια.
Κατερίνα Κατσάτου
Ενεργειακή ψυχολογία -ψυχοθεραπεία
Χαλκίδα -Αθήνα κιν. 6977269059
facebook:κατερίνα Kατσάτου  Aυτογνωσία
www.vimata-autognosias.blogspot.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: