Μοναχικότητα - δίψα για γνώση -αλλαγές


4 Απριλίου 2018  Μεγάλη Τετάρτη

Όσο μαθαίνεις τόσο η δίψα σου για γνώση μεγαλώνει.
Και όσο πλησιάζεις στην γνώση τόσο όλα αρχίζουν να αλλάζουν.
Τα ενδιαφέροντα σου αλλάζουν. Οι σχέσεις σου αλλάζουν! Οι ανάγκες σου αλλάζουν! Ο τρόπος που σκέφτεσαι αλλάζει. Οι επιθυμίες σου αλλάζουν. Οι απόψεις σου αλλάζουν. Οι πεποιθήσεις σου αλλάζουν. Αρχίζεις και λατρεύεις κάτι που γνώρισες μαζί με τα νέα σου ενδιαφέροντα.
Την  μοναχικότητα. Είναι ένα από τα πιο υπέροχα μέρη της μέρας σου αλλά και του 24ωρου .
Αλλά όλα με μέτρο έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες !Παν  μέτρο  άριστον.
Δηλαδή εννοούσαν και στο άριστο, το μέτρο. Και το μηδέν άγαν δηλαδή  (Να μην υπερβάλλεις).
Δεν μπορείς εύκολα να τα επικοινωνήσεις ,δεν μπορείς να επικοινωνήσεις.
Γιατί όσο μαθαίνεις αγαπάς αυτό που είσαι! Νιώθεις ότι το ''ΕΙΣΑΙ έχει αξία'' έχεις απομακρυνθεί από
 την λανθασμένη πεποίθηση ότι έχεις αξία αν ΕΧΕΙΣ.
Αλλάζουν και οι θέσεις σου  στους άλλους ανθρώπους. Γνωρίζοντας και αγαπώντας τον εαυτό σου σταματάς να τον καταπιέζεις και να τον  βασανίζεις μέσα σε δύσκολες σχέσεις. Διότι  τον σέβεσαι πλέον.
Έτσι  απομακρύνεσαι από δύσκολους ανθρώπους που τοξινώνουν την ψυχή σου.
Και όλα αυτά μεγαλώνουν την μοναξιά σου. Αλλά ενώ μπορεί να είναι αρκετά εκείνες οι δύσκολες ώρες, εκείνες που χρειάζεσαι κάποιον πάρα πολύ , αλλά πλέον γνωρίζεις ότι δεν θα υποκύψεις σε αυτή την ανάγκη. Θα  υπομείνεις το αίσθημα της εγκατάλειψης γιατί θα το νιώσεις και έτσι είναι σίγουρο.
 Όμως όσο ισχυρή και να είναι αυτή η ανάγκη σου θα επιλέξεις την μοναξιά και όχι μια παρέα που δεν έχει να δώσει κάτι στην ψυχή σου και στο πνεύμα σου. Είσαι μόνος αλλά έχεις την κυριαρχία του εαυτού σου.
Γιατί τώρα μαθαίνεις τις ποιότητες να ξεχωρίζεις!Μαθαίνεις να ελέγχεις την ποιότητα της ενέργειας των ανθρώπων !Την ποιότητα των προθέσεων τους!Την ποιότητα του χρόνου σου! Πως θα περάσεις την ημέρα σου πιο δημιουργικά!Πως να μη πάει χαμένο εν δευτερόλεπτο που είναι το πρώτο άπω όσα απομένουν στην υπόλοιπη ζωή σου.Με τίποτα δεν εννοώ οτι σταματάς να έχεις συνέπεια  στις υποχρεώσεις σου,αλλά και το εύρος των υποχρεώσεων καθώς επίσης και σε αυτές επισέρχεται ο νέος παράγοντας ως κριτήριο.Η ποιότητα!Δεν υπάρχουν σχόλια: