Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Oι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας




Αν είσαι ευγενικός άνθρωπος ,αν σέβεσαι τον συνάνθρωπο σου αν δεν μπορείς να μπεις στην διαδικασία να εκδικηθείς, τότε μην .......αποπειραθείς να αναμετρηθείς με ένα ανόητο άνθρωπο!
 Θα σε νικήσει! Είναι σίγουρο! Η  ηλιθιότητα είναι απόρροια ενός αστοιχείωτου , απαίδευτου και κυρίως ανεύθυνου ανθρώπου. Ακόμα και αν δοκιμάσεις δεν θα σε στηρίξει και κανένας άλλος !
Η ηλιθιότητα έχει οπαδούς .Επίσης θα πρέπει να κατέβεις πολλά σκαλιά κάτω από το επίπεδο σου! Θα το αντέξεις? Δεν έχεις παρά να απομακρυνθείς! Είναι μια λύση.
Και μάλλον είναι θεραπευτική.


Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται 
οι νόμοι της ανθρώπινης 
ηλιθιότητας.


  Oι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας


Του Carlo M Cipolla


Πρώτος νόμος: “Πάντα και νομοτελειακά, όλοι υποτιμούν τον αριθμό των βλακών που κυκλοφορούν στην κοινωνία”


Δεύτερος νόμος: “Η πιθανότητα να είναι ένα συγκεκριμένο άτομο βλάκας είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό αυτού του ατόμου”.


Τρίτος νόμος: Βλάκας είναι το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σ’ ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ είναι πιθανό να υφίσταται ακόμη και ζημίες”.


Τέταρτος νόμος: “Οι μη βλάκες πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των βλακών. Συγκεκριμένα, η μη βλάκες συνέχεια παραβλέπουν πως η συναναστροφή με και/ή ο συγχρωτισμός με βλάκες απαρέγκλιτα αποδεικνύεται μοιραίο λάθος, ανεξαρτήτως από τη χρονική στιγμή, την τοποθεσία και τις συνθήκες”

Δεν υπάρχουν σχόλια: